Πρώτη επίσημη εκδήλωση στο Ροδιακό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Με μια εκδήλωση πολλαπλής παρατήρησης των μη εύκολα ορατών στοιχείων του δάσους θα τιμηθεί φέτος η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, το προσεχές Σάββατο 05 Ιουνίου, στη Ρόδο. Τη φετινή χρονιά το θέμα – σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Ειδικότερα, μαθητές – πρόσκοποι ηλικίας 11 έως 17 ετών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια σειρά παρατηρήσεων με μικροσκόπιο, να ηχοεντοπίσουν τη ζωή που βρίσκεται καλά κρυμμένη ανάμεσα στα φύλλα των δέντρων, να μετρήσουν την υγρασία του εδάφους και να καταλάβουν επακριβώς το πώς λειτουργεί ο κύκλος της ζωής μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία των τροφών που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και να μετρήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κάθε μπουκιάς τους.

Λόγω των μέτρων υγειονομικής πρόληψης, στην εκδήλωση του προσεχούς Σαββάτου θα συμμετέχουν μόνο μαθητές – πρόσκοποι από τα Συστήματα της Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου. Ωστόσο, σύντομα και μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα οργανωθούν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι μαθητές και γονείς το επιθυμούν.

Η εκδήλωση θα γίνει στο υπό διαμόρφωση από την κοινωνική επιχείρηση «Για τη φύση» Ροδιακό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του άλσους των πηγών Καλλιθέας και θα ξεκινήσει στις 17.15.

Την Δράση διοργανώνουν το EUROPE DIRECT Νοτίου Αιγαίου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ Α.Ε), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου και η κοινωνική επιχείρηση «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ».
Συνδιοργανωτές είναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Ρόδου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου και η Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου.

Την υγειονομική κάλυψη θα παρέχουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η ημέρα Περιβάλλοντος 2021 είναι ιδιαιτέρως σημαίνουσα καθώς θα αποτελέσει και την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

rhodes.com.gr

 

 

Πρώτη επίσημη εκδήλωση στο Ροδιακό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Κύλιση προς τα επάνω
Translate