Ξεκινά η ανάδειξη του άλσους των πηγών Καλλιθέας σε Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Με το σύνθημα «στο άλσος Καλλιθέας μαθαίνουμε για τη φύση» θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 το πρώτο βήμα της δράσης που ξεκίνησαν: η «Για τη φύση κοιν.σ.επ», το ΚΠΕ Πεταλούδων και Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου για τη μετατροπή του άλσους των Πηγών Καλλιθέας σε «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης» για μαθητές, φοιτητές και πολίτες.

Στο πρώτο βήμα της προσεχούς Παρασκευής θα γίνει καθαρισμός και ήπια περιποίηση 20 στρεμμάτων από τα συνολικά 100 στρέμματα του άλσους. Ο καθαρισμός θα γίνει από τους κηπουρούς των ξενοδοχειακών ομίλων και των ξενοδοχειακών μονάδων της Ρόδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “ForestAmbassador”.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα “Forest Ambassador” σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη συνεταιριστική επιχείρηση κοινωνικής και περιβαλλοντικής ωφέλειας «Για τη φύση» και ήδη σε αυτό συμμετέχουν 37 εμβληματικές επιχειρήσεις φιλοξενίας της Ρόδου.

Για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τήρησης των αποστάσεων, στη δράση της προσεχούς Παρασκευής θα συμμετέχουν οι κηπουροί μόνο από 13 ξενοδοχειακούς ομίλους και μονάδες της Ρόδου. Αναλυτικά, θα συμμετέχει προσωπικό από τα ξενοδοχεία:

– H Hotels

– Atrium Hotels

– Lindos Hotels

– Ioannidis Hotels

– Markopoulos Hotels

– Olympic Palace

– Porto Angeli Beach Resort

– Rhodes Bay Hotels & Spa

– Elite Suites by Rhodes Bay

– Electra Palace Rhodes

– Lindos Blu Luxury Hotel & Suites

– Dionysos Hotel

– Elysium Resort & Spa

– Alex Beach Hotel & Bungalows

– Marina Rhodes

Οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές των ξενοδοχείων αυτών, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα “ForestAmbassador”, έχουν από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσει την προσπάθεια για την ανάδειξη του άλσους Καλλιθέας, όπως και γενικότερα τις περιβαλλοντικές δράσεις της «Για τη φύση κοιν.σ.επ».

Την εποπτεία της δράσης στο άλσος των πηγών Καλλιθέας έχει η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, τα στελέχη της οποίας έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας δομής και βοηθούν καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Συμπαραστάτες της δράσης για την ανάδειξη του συγκεκριμένου άλσους ως «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» είναι επίσης:

– Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μεταπτυχιακό τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

– Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου

– Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Ρόδου

– Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

– Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

– Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ξεκινά η ανάδειξη του άλσους των πηγών Καλλιθέας σε Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Κύλιση προς τα επάνω
Translate