«Δουλειά στο περιθώριο» από τη «Για τη φύση κοιν.σ.επ» και το ΚΕΘΕΑ Ρόδου «Αριάδνη»

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή εργασίας σε Ροδίτες που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση κοιν.σ.επ» και του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων νήσου Ρόδου του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη».

Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται πως άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης  θα απασχολούνται σε θέσεις ήπιας εργασίας για τις ανάγκες των περιβαλλοντικών δράσεών της «Για τη φύση κοιν.σ.επ».

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πρόσωπα αυτά θα απασχοληθούν σε εργασίες ποτίσματος και φροντίδας των δέντρων που φυτεύτηκαν τον περασμένο χειμώνα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Ρόδου. Η οικονομική αμοιβή των εργαζομένων θα καταβάλλεται από τη «Για τη φύση κοιν.σ.επ», η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους μέσα από τις συνεργασίες υιοθεσίας δέντρων που έχει με ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία και άλλες επιχειρήσεις του νησιού.

Στην πράξη πρόκειται για ένα ακόμα βήμα εφαρμογής της δράσης «Δουλειά στο περιθώριο» που σχεδίασε και υλοποιεί η επιχείρηση κοινωνικής, συλλογικής και περιβαλλοντικής ωφέλειας «Για τη φύση κοιν.σ.επ» κι έχει ως στόχο να δώσει δουλειά σε άτομα που σήμερα βρίσκονται στο εργασιακό περιθώριο.
Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του πολυδύναμου κέντρου Ρόδου του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» θα υποστηρίζουν συμβουλευτικά τα πρόσωπα που επιχειρούν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε από τον επικεφαλής του συμβουλευτικού κέντρου Ρόδου ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» κ. Απόστολο Πετρίδη και τον επικεφαλής της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση κοιν.σ.επ» κ. Νεκτάριο Καλογήρου.
Η εφαρμογή της συνεργασίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή: rodiaki.gr

«Δουλειά στο περιθώριο» από τη «Για τη φύση κοιν.σ.επ» και το ΚΕΘΕΑ Ρόδου «Αριάδνη»
Κύλιση προς τα επάνω
Translate