Το «Παίζω και Μαθαίνω» φύτεψε ένα μικρό άλσος και θα το συντηρεί για τα επόμενα τρία χρόνια

Με μια σημαντική δράση φύτευσης και συντήρησης ενός μικρού άλσους στις καμένες δασικές εκτάσεις της Ρόδου ο βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο «Παίζω και Μαθαίνω» λέει αντίο στο 2020 και καλωσορίζει το έτος 2021 με το αισιόδοξο μήνυμα της αναγέννησης.

Ο «Παίζω και Μαθαίνω», σε συνεργασία με την επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη Φύση» προχώρησε στη φύτευση συνολικά 30 δέντρων στην καμένη δασική έκταση της περιοχής Κανδυλί – Αγία Βαρβάρα – Τσαΐρι. Τα νεαρά δέντρα φυτεύτηκαν και για τα επόμενα τρία χρόνια θα συντηρούνται ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ριζώσουν και θα μεγαλώσουν με ασφάλεια. Το κάθε ένα από τα δεντράκια έχει τη δική του περίφραξη ώστε να προστατευτεί από την ανεξέλεγκτη βόσκηση των αιγοπροβάτων. Επίσης το κάθε δέντρο έχει το δικό του στίγμα, με φωτογραφία, στο google map, στον χάρτη «Δάσος όλων μας» ώστε ανά πάσα στιγμή να ελέγχεται η φροντίδα του.

«Οι αξίες του σεβασμού, της φιλίας, της αγάπης, της φροντίδας και της αυτοεκτίμησης, όπως και οι δεξιότητες της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας αποτελούν τους άξονες διδασκαλίας των μικρών παιδιών στον βρεφονηπιακό σταθμό – νηπιαγωγείο ‘Παίζω και Μαθαίνω’. Όμως, οι αξίες και οι δεξιότητες για να ανθίσουν πραγματικά, χρειάζονται ευαισθησία. Ευαισθησία για τους ανθρώπους και για τη φύση που μας περιβάλλει. Γι’ αυτό κι εμείς έμπρακτα δείχνουμε στα παιδιά, αλλά και στους γονείς ότι ο πιο όμορφος τρόπος να δείξεις όλες σου τις αξίες, τις δεξιότητες και τις ευαισθησίες είναι μέσα από ειλικρινείς δράσεις». Με τη δήλωση αυτή οι ιδρύτριες του σταθμού κυρίες Βάσω Νάκκα Παπακυριακού και Ματίνα Νάκκα Κατσαρά καλούν όλους και όλες να ακολουθήσουν την οδό της ευαισθησίας και της δράσης για το περιβάλλον.

Για το έτος 2021 ο «Παίζω και Μαθαίνω» έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων που συνδέουν τη διδασκαλία με τη δράση και τη γνώση με την ευαισθησία. Τα εφόδια αυτά είναι τα πιο απαραίτητα για τον ενεργό πολίτη του Αύριο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Το «Παίζω και Μαθαίνω» φύτεψε ένα μικρό άλσος και θα το συντηρεί για τα επόμενα τρία χρόνια
Κύλιση προς τα επάνω
Translate