Δράση με λέσχη Lions Hλιούσα Ρόδου

Ημέρα δράσης η σημερινή, σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions Heliousa Ρόδου. Τα μέλη της Λέσχης ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση» και το έργο σύνδεσης του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον. Ξεναγήθηκαν στην περιοχή και με την παρουσία του συνεργάτη δασολόγου μας δρ. Αθανάσιου Σταμπουλίδη κατανόησαν τον κύκλο της ζωής του δάσους, τις αιτίες που καθυστερούν τη φυσική αναγέννησή του και τη σημασία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Δασών.
Η λέσχη Lions Heliousa Ρόδου, με τη συνεργασία της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση» έχει αναλάβει τη φροντίδα 50 στρεμμάτων δάσους. Με την αρωγή της Λέσχης έχει γίνει η απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών από την περιοχή αυτή. Τα πλαστικά και τα γυάλινα απορρίμματα, σε συνθήκες καύσωνα, αποτελούν την πρώτη αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς. Επίσης έχουν αναλάβει την καταγραφή της αυτοφυούς βλάστησης στην περιοχή ευθύνης τους και τη σταδιακή αναδάσωσή της με γνώμονα τη σχετική μελέτη.
Στο τέλος της ξενάγησης οι γυναίκες της Λέσχης Lions Heliousa Ρόδου φύτευψαν μια σειρά νεαρών δέντρων, ως ένδειξη της έμπρακτης συμμετοχής τους στο έργο που έχουν αναλάβει.
Δράση με λέσχη Lions Hλιούσα Ρόδου
Κύλιση προς τα επάνω
Translate