Με τους μαθητές του λυκείου Συντάγματος, στο δασάκι των Πηγών Καλλιθέας

Με τους μαθητές του λυκείου Συντάγματος, στο δασάκι των Πηγών Καλλιθέας
Τους μαθητές της 3ης τάξης του λυκείου Συντάγματος Αθήνας, του σχολείου που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, υποδεχθήκαμε ως οργάνωση #γιατηφύση, στο άλσος των Πηγών Καλλιθέας, εκεί όπου συζητήσαμε για το ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν οι πολίτες στη διαμόρφωση των κοινωνιών του Αύριο. Οι κοινωνίες των πολιτών καλούνται πια να αναλάβουν τη διαχείριση της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, να δουλέψουν πάνω στις ανάγκες του και να δώσουν για την καθημερινότητά του περιεχόμενο, το οποίο η οργανωμένη πολιτεία αποτυγχάνει να διαμορφώσει.
Στην πλειονότητά τους οι μαθητές έδειξαν να γνωρίζουν τις προκλήσεις της κοινωνίας των πολιτών, ωστόσο είχαν πλήρη άγνοια για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα αγροτικά εργαλεία. Αρκετοί, εκεί στο δασάκι των Πηγών Καλλιθέας είδαν τσάπα για πρώτη φορά και για πρώτη φορά δοκίμασαν να σκάψουν τη γη.
«Το χώμα είναι πολύ σκληρό» είπαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που ανέλαβαν να ανοίξουν τους λάκκους ώστε συμβολικά και βιωματικά να φυτευψούν τρία δέντρα. Παρόλη της δυσκολία που ένιωθαν, τα παιδιά δεν τα παράτησαν, συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν. Περίπου 10 μαθητές δούλεψαν για να ανοιχθούν τρεις τρύπες και να φυτευτούν τα δέντρα, που στο τέλος της ημέρας μεταφυτεύθηκαν στην καμένη δασική έκταση της περιοχής Κανδυλί – Ιαλυσού.
Η συμμετοχή των μαθητών στη δραστηριότητα αυτή έγινε κατόπιν παρότρυνσης στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού, που παρακολουθούν τις δράσεις της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση κοινσεπ».
Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας και ανεχώρησαν με τα πούλμαν με κατεύθυνση τη Λίνδο.
Με τους μαθητές του λυκείου Συντάγματος, στο δασάκι των Πηγών Καλλιθέας
Κύλιση προς τα επάνω
Translate