Η οργάνωση “Για τη φύση” στο πρόγραμμα “Σημεία Στήριξης – Points of Support”

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα “Σημεία Στήριξης – Poins of Support” Μικρές δωρεές – Μεγάλες ιδέες, όπως συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού

και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Έχουμε επιλεγεί για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Καλλιεργούμε στα σχολεία, φυτεύουμε στο δάσος», στη θεματική ενότητα, “Προστασία Δασικών Και Άλλων Χερσαίων Οικοσυστημάτων” που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation.
Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα μικρό δάσος από κυπαρίσσια, πεύκα, βελανιδιές, πουρνάρια, αλλά και σκήνα, με εκκίνηση σε ειδικές κατασκευές μέσα σε 17 δημοτικά σχολεία της πόλεως Ρόδου και των νήσων Σύμης και Χάλκης.
Τα παιδιά φροντίζοντας τα σποράκια και κατόπιν τα βλαστάρια, θα κατανοήσουν τον χρόνο που χρειάζεται ένα δέντρο ώστε να φτάσει στα πέντε, 10 ή ακόμα και 20 μέτρα ύψος. Η ανάπτυξη στη φύση έχει τους δικούς της ρυθμούς κι εμείς παρατηρητές, κατανοούμε και μέσα από τη γνώση, προστατεύουμε.
Η οργάνωση “Για τη φύση” στο πρόγραμμα “Σημεία Στήριξης – Points of Support”
Κύλιση προς τα επάνω
Translate